Over Stephanie

StephanieHak_by_LandaPenders-23

KORTE FEITJES

 • Wordt meestal 'Steph' genoemd
 • Geboren in de 90’s
 • Sterrenbeeld kreeft
 • Empathisch, eerlijk, zorgzaam, recht door zee
 • Humor, gezelligheid, muziek, pure chocola
 • Inspiratiebronnen: Oprah, Michael Pilarczyk, The New Business Women, Naomi van Ree, Charlotte van ’t Wout
 • Gediplomeerd Energetisch coach
 • Klassenassistent opleiding Energetisch Coach
 • Gecertificeerd Reiki behandelaar (1 & 2)
 • Gecertificeerd Mindfulness trainer
 • Fysiotherapeut
 • Spirituele avonturier

Na een reis van persoonlijke groei en ontwikkeling heb ik besloten om deze kennis en ervaring met anderen te delen. Een heftige reis die mij leerde om meer rust en ruimte te ervaren en mij een positieve kijk op het leven heeft gegeven.
Nieuwsgierig naar mijn verhaal? Lees hieronder verder!

Door mijn eigen ervaring weet ik hoe uitzichtloos het leven eruit kan zien. Tot mijn 28ste jaar overheerste angst en negatieve gedachten mijn leven. Dit uitte zich in mijn gedrag en de keuzes die ik maakte. In 2014 ben ik met mijn neus op de feiten gedrukt met een depressie als gevolg. Na deze overwonnen te hebben dacht ik alles weer op een rijtje te hebben, helaas bleek dit niet zo te zijn. In 2019 was ik klaar met mijn negatieve zelfbeeld en kwam ik onder ogen dat ik al twee jaar te maken had met chronische stress. Mijn lichaam was fysiek en mentaal opgebrand.

Tijdens deze periode kwam ik erachter dat mijn mentale status de oorzaak was van mijn fysieke staat. Bij mij kwam dit in de eerste plaats door slapeloosheid, hoofdpijn en het continue hebben van een opgejaagd gevoel.  Ik zat vast in mijn eigen negatieve overtuigingen, ik wist niet wie ik was en waar ik voor stond. Begin 2019 kwam er een kantelpunt waardoor ik besloot mijn leven om te gooien en aan mezelf te werken. Vooral het beeld dat ik van mezelf had moest ik onder ogen komen. Mijn ontdekkingsreis was begonnen.

Het klinkt zweverig, maar binnen deze reis zijn er mooie dingen op mijn pad gekomen. Zo leerde ik van mezelf houden en heb ik de persoon ’Stephanie’ geaccepteerd. De jarenlange angst die in me zat kwam ik onder ogen, weglopen had geen zin meer. Ik kreeg inzicht in mijn gedachten, de invloed die dit had op mijn gedrag en de mogelijkheid om dit met mijn eigen mindset te veranderen. Het gevolg was dat ik langzaam steeds meer energie begon te krijgen en met vertrouwen vooruit kon kijken.

Deze reis is hand in hand gegaan met minder leuke dingen zoals pijn, verdriet, paniek, rouw, mensen die me niet begrepen en vriendschappen die kapot gingen. Eenzaamheid is misschien wel heel kenmerkend voor deze periode.
Regelmatig stelde ik mezelf de vraag: ‘Ben ik de enige die hier tegenaan loopt?’ 

Uiteindelijk kwam ik er steeds meer achter dat er wel degelijk veel mensen zijn die zichzelf zijn kwijt geraakt en vluchten vanuit angst. Hierover praten is vaak een enorme drempel, we schamen ons voor het feit dat we niet gelukkig zijn met onszelf. Bang om onderuit te gaan, bang voor de kwetsbaarheid en vooral bang voor de mening van anderen.

Vanuit mijn ontdekkingsreis wil ik mijn kennis en ervaring delen met als doel mentale rust, ontspanning en verdieping te vinden met degenen die daar behoefte aan hebben.